Actividades

Al petit poble d’ Isavarre situat a la comarca del Pallars Sobirà. Catalunya. els hi oferim la possibilitat de disfrutar del Pirineu català, de la seva gastronomia, la seva fauna, i altres secrets que ofereix l’ entorn. En Carles i la Maria els hi obren les portes dels seus dos apartaments rústics, adaptats per 4 persones cada un i equipats amb tot allò que puguin necessitar durant la seva estada.

AGENDA D’ ACTIVITATS

Festival de música antiga dels Pirineus
Festival de música barroca a diferents poblacions dels Pirineus Catalans.

www.femap.cat


Conjunt arqueològic de València d´Àneu
Es tracta d´un magnífic jaciment arqueològic que inclou les ruïnes del castell comtal i de l´antiga vila medieval de València. Església romànica de Sant Andreu: Construcció originàriament romànica. Encara es conserva, a l´interior de l´església, la pica baptismal romànica. Capella de Sant Cosme: Antiga església del poble, avui convertida en centre d´acolliment de visitants del Conjunt arqueològic.

http://altaneu.ddl.net/

Ecomuseu de les Valls d´Àneu
L´ “Ecomuseu de les valls d´Àneu” neix a partir d´una nova concepció museológica i museográfica en la qual el visitant s´endinsa, d´una manera activa i participativa, en les formes de vida del Pallars de principis de segle. El Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori d´Àneu i les transformacions que s´han anat succeint en les últimes dècades


Museu de les Papallones
Al Museu de les Papallones de Catalunya, a Pujalt, Sort, podrà admirar totes les espècies que volen a Catalunya amb totes les seves varietats. Però també podrà conèixer a fons el seu món, les seves relacions amb l´entorn i tota classe de detalls sobre la seva vida i costums.

http://www.papallones.net

Ecomuseu dels pastors
El nou centre museístic situat a Llessui ofereix una interessant exposició d´objectes, imatges, panells informatius i elements audiovisuals relacionats amb aquest antic ofici. El museu està ambientat amb cants d´ocells, lladrucs de gossos, xiulades de pastors, o sorolls d´ovelles, i disposa d´una exposició permanent amb peces recopilades i interpretades seguint el cicle anual del pastoratge.

http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/parcs_de_catalunya/

Centre d´Interpretació de l´aigua de Tavascan
Dentro del ámbito del Parc Natural de l´Alt Pirineu, el Centre d´Interpretació fomenta la divulgación del importante papel del agua como un elemento clave y vertebrador del territorio, en las diferentes vertientes, turística (excursiones a los numerosos lagos y ríos), medioambiental (estudio de la biodiversidad de flora y fauna del medio fluvial), industrial (generación de electricidad), etc.

http://www.tavascan.org

Museu de la fusta Àreu
Al poble pirinenc d´Ã€reu trobem, en un edifici de pedra de dues plantes i de dimensions reduïdes, la serradora a una cantonada, un molí fariner a l´altre i, al mig, la roda de pales que produeix l´energia hidràulica necessària per fer funcionar la serradora. El molí es mou per la gràcies a una roda horitzontal.

http://www.mnactec.com/cat/index.htm